Pedibus supinált talpbetét (Tip7023)

Cikkszám: 599954116

Kategória: Vegyes

Szín: bőr

Márka: Pedibus

Ár: 2.400,00PEDIBUS 7023 PIG SUPIMED - Supinált egész talpbetét

- A befelé dőlő bokát a helyes irányba pozícionálja
- Valódi bőr felsőrészű gyógytalpbetét, puha latex alsórésszel
- Különösen ajánlott lúdtalpas és befelé dőlő bokájúak ( x lábú) részére
- Viselése helyes lábtartást és magas komfortérzetet biztosít
- Használatával megelőzhető a térd- és bokaszalagok sérülése és a gerincferdülés kialakulása


Supinált talpbetéteink a befelé bőlő bokával vagy lúdtalppal rendelkezők lábának egészségessebbé válását segítik elő.

A TALPBETÉT NORMÁL (NEM SUPINÁLT) TALPÚ CIPŐBE TÉVE HASZNÁLHATÓ!

A járás készségének elsajátítása után sok gyermek bokája dől befelé. Ez panaszt ritkán okoz, de a boltozatok későbbi kialakulását akadályozza.

Ortopédiai szakemberek egyetértenek abban, hogy a befelé dőlő sarkú láb esetén a cipősarok belső részének emelésével kompenzáljuk a sarok befelé dőlő helyzetét. Belső oldalon a sarok alá 3-5 mm-es kifelé lejtő éket helyeztetünk fel. Így az emelés a befelé dőlő állásban lévő sarokcsont tengelyét helyreállítja. Ezeknél a gyerekeknél kifejezetten fontos a lábtorna végeztetése is.


DE MIÉRT IS BAJ A BEFELÉ DŐLŐ SAROKÁLLÁS?

EGYENES SAROKÁLLÁS esetén a testsúly a lábszár- a boka és a sarokcsont középvonalán halad át, így nem terheli különösen a boka ízületet. Terhelés során nem keletkezik forgató erő.

HA A SAROKCSONT BEFELÉ DŐL: A testsúly a lábszár, és a boka ízület középvonalában fut, de az erő tengelye a sarokcsont és a talaj találkozásától közép irányban, a belső bokához közelebb halad el. A sarokcsont teherviselő részéhez viszonyított elhelyezkedése alapján a sarokcsontra, és a bokaízületre befelé forgató erő alakul ki.

Mivel a befelé billenő sarokcsont az egész előlábat a láb belső éle felé forgatja- a hosszanti boltozat süllyedését eredményezi, a lúdtalp fennmaradásához vezet.


A sarokcsont helyzetének helyreállítása tehát az alapja a boltozatok kialakulásának. A sarokcsont korrekcióját a lábszár izomzat megerősítése, valamint külső „megtámasztás” segítheti. Ezért fontos e deformitás esetén a lábszár izmok erősítése, tehát a rendszeres talptorna és bokatorna végzése (weboldalunkon a hírek menüpontban elérhető a talptorna valamint a www.egeszsegkovacsa.hu oldalunkon is), valamint supináló eszközök (cipők, betétek) használata.