Pedibus férfi supinált sarokék (Tip3032)

Cikkszám: 5999541167387

Kategória: Supinált

Szín: bőr

Márka: Pedibus

Ár: 1.600,00


PEDIBUS 3032 férfi sarokék (Egyenesléptető)

- Valódi juh bőr felsőrésszel és könnyű latex alsórésszel készült
- Egyenesléptető a helytelen lábállás korrigálására
- A befelé vagy kifelé dőlést irányítja egyenesbe
- Segítséget nyújt a helyes lábtartás kialakításában, így elősegíti a helyes járást
- Csökkenti az x vagy o láb kialakulását
- Lábbelibe ragaszthatóOrtopédiai szakemberek egyetértenek abban, hogy a befelé dőlő sarkú láb esetén a cipősarok belső részének emelésével kompenzáljuk a sarok befelé dőlő helyzetét. Belső oldalon a sarok alá 3-5 mm-es kifelé lejtő éket helyeztetünk fel. Így az emelés a befelé dőlő állásban lévő sarokcsont tengelyét helyreállítja. Ilyen esetekben kifejezetten fontos a lábtorna végeztetése is.


DE MIÉRT IS BAJ A BEFELÉ DŐLŐ SAROKÁLLÁS?

EGYENES SAROKÁLLÁS esetén a testsúly a lábszár- a boka és a sarokcsont középvonalán halad át, így nem terheli különösen a boka ízületet. Terhelés során nem keletkezik forgató erő.

HA A SAROKCSONT BEFELÉ DŐL: A testsúly a lábszár, és a boka ízület középvonalában fut, de az erő tengelye a sarokcsont és a talaj találkozásától közép irányban, a belső bokához közelebb halad el. A sarokcsont teherviselő részéhez viszonyított elhelyezkedése alapján a sarokcsontra, és a bokaízületre befelé forgató erő alakul ki.

Mivel a befelé billenő sarokcsont az egész előlábat a láb belső éle felé forgatja, a hosszanti boltozat süllyedését eredményezi, tehát lúdtalp kialakulásához is vezethet.


A sarokcsont helyzetének helyreállítása tehát az alapja a boltozatok kialakulásának. A sarokcsont korrekcióját a lábszár izomzat megerősítése, valamint külső „megtámasztás” segítheti. Ezért fontos e deformitás esetén a lábszár izmok erősítése, tehát a rendszeres talptorna és bokatorna végzése (weboldalunkon a hírek menüpontban elérhető a talptorna valamint a www.egeszsegkovacsa.hu oldalunkon is), valamint supináló eszközök (betétek) használata.