Scholl Biomechanics talpbetét

Cikkszám: 8034113787

Kategória: Supinált

Szín: fekete

Márka: Scholl

Ár: 5.700,00SCHOLL Biomechanics egész talpbetét

Az a tendencia, hogy járáskor sokszor befelé gördül a láb: ez idővel fájdalmat okozhat az ízületekben és más kényelmetlenséget. A Scholl Biomechanics talpbetét kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy korrigálja a lábtartást, a boka befelé dőlését, a mozgást és a súly eloszlását a lábon.

- Befelé dőlő bokát korrigálja a helyes irányba
- Olyan technológiával készült, amely hatékonyan csökkenti a túlterhelés hatását, különösen a magas ívhosszúságnak köszönhetően
- Ideális olyan esetben is, amikor nehezen tudják megtartani a helyes testtartást
- 35-ös mérettől kapható, így gyerekek is használhatják. Mivel jól megtámasztja a boka alatti részt, szépen korrigálja a befelé dőlő bokát
- Textil fedőrésszel van ellátva


A TALPBETÉT NORMÁL (NEM SUPINÁLT) TALPÚ CIPŐBE TÉVE HASZNÁLHATÓ!

A járás készségének elsajátítása után sok gyermek bokája dől befelé. Ez panaszt ritkán okoz, de a boltozatok későbbi kialakulását akadályozza.

Ortopédiai szakemberek egyetértenek abban, hogy a befelé dőlő sarkú láb esetén a cipősarok belső részének emelésével kompenzáljuk a sarok befelé dőlő helyzetét. Belső oldalon a sarok alá 3-5 mm-es kifelé lejtő éket helyeztetünk fel. Így az emelés a befelé dőlő állásban lévő sarokcsont tengelyét helyreállítja. Ezeknél a gyerekeknél illetve felnőtteknél is kifejezetten fontos a lábtorna végeztetése is.


DE MIÉRT IS BAJ A BEFELÉ DŐLŐ SAROKÁLLÁS?

EGYENES SAROKÁLLÁS esetén a testsúly a lábszár- a boka és a sarokcsont középvonalán halad át, így nem terheli különösen a boka ízületet. Terhelés során nem keletkezik forgató erő.

HA A SAROKCSONT BEFELÉ DŐL: A testsúly a lábszár, és a boka ízület középvonalában fut, de az erő tengelye a sarokcsont és a talaj találkozásától közép irányban, a belső bokához közelebb halad el. A sarokcsont teherviselő részéhez viszonyított elhelyezkedése alapján a sarokcsontra, és a bokaízületre befelé forgató erő alakul ki.

Mivel a befelé billenő sarokcsont az egész előlábat a láb belső éle felé forgatja, a hosszanti boltozat süllyedését eredményezi, tehát lúdtalp kialakulásához is vezethet.


A sarokcsont helyzetének helyreállítása tehát az alapja a boltozatok kialakulásának. A sarokcsont korrekcióját a lábszár izomzat megerősítése, valamint külső „megtámasztás” segítheti. Ezért fontos e deformitás esetén a lábszár izmok erősítése, tehát a rendszeres talptorna és bokatorna végzése (weboldalunkon a hírek menüpontban elérhető a talptorna valamint a www.egeszsegkovacsa.hu oldalunkon is), valamint supináló eszközök (cipők, betétek) használata.


A talpbetét több méretállásban választható és méretre igazítható.

Egész talpbetét révén, a cipőbe helyezés előtt érdemes a lábbeli saját talpbetétjét kivenni - amennyiben ez lehetséges - így könnyebben elfér a talpbetét és a láb a lábbeliben.